Klasična trobenta

klasična-trobenta

Pouk klasične trobente je namenjen učencem vseh starosti, od začetnikov do izkušenih glasbenikov in ni nujno omejen zgolj na klasiko v strogem pomenu besede, temveč je lahko iz glasbenih zvrsti, ki so učencu kar najbolj pri srcu, saj se s tem bistveno poveča motivacija za vežbanje. Za začetnike znanje not ni pogoj, ker se tega naučimo sproti. Klasična trobenta ima povdarek predvsem na:

  • Pravilnem vdihu
  • Pravilnem izdihu (kompresiji)
  • Pravilnem delovanju jezika

Ti osnovni elemnenti so namreč bistveni za tehnično neovirano igranje ter za lep in čvrst ton. Poleg naštetih temeljev, ki morajo biti trdni pri vsakem dobrem trobentaču, pa se seveda ukvarjamo še s:

  • Tehničnimi vajami (etudami)
  • Napisano glasbeno literaturo

Z njimi razvijamo tehniko inštumenta ter učenčevo muzikalnost. S starejšimi trobentači (nad 12 let) lahko pričnemo tudi z metodo Malte Burba, ki se podrobno ukvarja z učenjem pravilnih refleksov telesa, ki pomagajo pri igranju trobente. Vaje potekajo brez inštrumenta, največkrat pred ogledalom. Efektivne so le na dolgi rok (več kot 1 leto) in ob vsakodnevnem vežbanju, je pa rezultat na koncu vedno izjemno dober. Nekatere elemente metode lahko delamo tudi že z mlajšimi, saj je učenje refleksov pri otrocih bistveno hitrejše kot pri odraslih.

Za potrebe čim bolj efektivnega vežbanja klasične trobente smo razvili lastno spletno aplikacijo Random Music Notes, ki si jo lahko na pametni telefon ali tablico brezplačno naložite s spletne trgovine Google Play.

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas!                                     031 614 913

info@fiume.si